Tehnica terapeutica - Bowen

Terapeut Bowen Catalina Paun

Ce este terapia Bowen?

Terapia Bowen este o tehnică neuro-musculară de excepție, care reactivează propriul tău doctor interior, care știe cel mai bine cum să redrereseze orice disfuncție a corpului tău, într-o manieră unică, relaxantă, neinvazivă și complet naturală.
Este o terapie holistică care reprogramează, practic, organismul pentru a se autovindeca.

Cum functionează terapia Bowen?

Unicitatea acestei minunate tehnici constă în faptul că transmite mici impulsuri, la nivel neuronal, ce stimulează organismul să initieze autovindecarea, complet natural si din interior cu propriile resurse ale corpului. Tehnica Bowen se adresează întregului corp si reinstalează echilibrul prin intermediul sistemului nervos vegetativ (SNV). Prin intermediul relaxării sistemului nervos central, indus de miscările unice si delicate ale terapiei Bowen, corpul începe să se autovindece, întrucât iese de pe pilotul automat, pe care era setat si din care functiona în regim de stres cotidian, si se resetează la nivel celular.

În ce constă terapia Bowen?

Un tratament Bowen constă în aplicarea unor miscări delicate, efectuate cu degetele asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte lejeră.
Există anumite pauze între secventele de miscări, ce oferă corpului timpul necesar pentru prelucrarea informatiilor primite, pentru formularea reactiei de răspuns si activarea procesului de autovindecare.
Rezultatele pot fi remarcabile, chiar după prima sedintă de tratament, deoarece corpul va continua procesul de autovindecare si in zilele următoare. De cele mai multe ori sunt necesare doar câteva sedinte de tratament pentru a remedia afectiuni acute.
Mai mult decât atât, efectele obtinute în urma acestei terapii sunt durabile, ele mentinându-se timp îndelungat chiar și după terminarea protocolului de tratament.

Ce beneficii poti obtine cu terapia Bowen?

Tratamentul cu tehnica Bowen este benefic pentru toate vârstele si categoriile, de la nou-născuti, la copii, adulti, sportivi, gravide si persoane aflate în etate, si în orice stadii ale stării de sănătate.
Prin aplicarea tehnicii Bowen se ameliorează, până la disparitie, multe afectiuni si probleme de sănătate specifice, incipiente, acute sau cronice.
Rezultatele sunt spectaculoase în cazul tratării copiilor si animalelor, deci este exclus efectul Placebo.
În functie de capacitatea de recuperare a fiecărui om în parte, tehnica Bowen e benefică intr-o mare varietate de afectiuni si disfunctii, cu rezultate excelente în tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice. S-a dovedit eficientă în:
 Afectiuni musculare, osoase si articulare, ca: umeri întepeniti, restrictii de miscare ale gâtului, afectiuni datorate activitătii zilnice, probleme ale genunchilor si soldurilor, entorse si luxatii ale gleznei, dureri de spate, sciatică si dezaliniamente ale coloanei vertebrale, ca: scolioză, cifoză, lordoză, spondiloză.
 Toate afectiunile si traumatismele datorate activitătilor sportive sau accidentelor de orice fel.
 Afectiuni sau dezechilibre ale organelor interne, infertilitate, migrene si dureri de cap, afectiuni ale tractului respirator, astm, bronsite si rinite alergice, probleme renale, enurezis, dezechilibre ale sistemului digestiv si intestinal.
 Dezechilibre emotionale, stres, depresii, stări de anxietate, atacuri de panică, sindromul de oboseală cronică, fibromialgie.
 Dereglări ale sistemului imunitar si boli autoimune, alergii, scleroză multiplă.
 Afectiuni neurologice si neuro-degenerative: Parkinson, Alzheimer, scleroză în plăci, sechele dupa AVC.
 Dureri de urechi si afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare.
 Dereglări hormonale si menstruale, dureri in zona centurii pelviene, pelvis înclinat, diferenta de lungime între membrele inferioare.
 Detoxifierea eficientă a organismului datorat drenajului toxinelor prin intermediul fluxului limfatic.


Cum decurge o sedintă Bowen?

În cadrul primei sesiuni de terapie, se intocmeste o fisă de evaluare (anamneză), pe baza căreia se determina protocolul de terapie Bowen potrivit în urma unei discutii preliminare despre afectiunile cu care vă confruntati.
Se recomandă să aveti deja un diagnostic din partea unui medic curant, un scurt istoric medical al problemelor dvs. de sănătate, pentru o evaluare căt mai corectă. Terapia Bowen este o terapie complementară, care nu exclude tratamentul medical alopat, dar, îl poate completa cu succes.
Sedinta de terapie Bowen se va desfasura într-un spatiu plăcut, confortabil si curat, pe o masă de masaj profesională sau pe un scaun, dacă afectiunile dumneavoastră de sănatate nu vă permit să vă întindeti pe masa de masaj. Înainte de începerea sesiunii de terapie, e indicat să consumati ½ - 1 pahar cu apă, urmând ca la finalul sedintei să mai consumati încă o cantitate similară.
Timpul necesar unei sedinte poate varia între 15 si 60 minute.

Sfaturi utile pentru pacient în urma sedintei de terapie

După sedinta de terapie Bowen, în următoarele 4-5 zile care vor urma, corpul dumneavoastră va lucra intens pentru a corecta orice afectiuni sau dezechilibre existente, si se va afla într-un stadiu de detoxifiere, cu începerea eliminării toxinelor prin intermediul fluxului limfatic, de aceea se recomandă ca, pe toată perioada efectuării terapiei Bowen să se consume un minim de 8 pahare de apă/zi (30 ml/kgc/zi).
Bowen începe să lucreze din momentul în care vă dati jos de pe pat, după prima sesiune de terapie; principalele ameliorări se vor produce, în organismul dumneavoastră, în primele 72 ore, dar acestea pot continua pana la 5 zile (ciclu de vindecare a organismului).
De mentionat că terapeutul Bowen este doar un facilitator al actului de vindecare; cel care remediază dezechilibrele si restabileste sănătatea dumneavoastră este chiar doctorul vostru interior, pe care l-ati primit încă de la nastere si care stie cel mai bine cum să lucreze în beneficiul dumneavoastră, dacă îl sustineti si îi oferiti toate premisele necesare în acest scop.
În sprijinul procesului de vindecare e recomandat să:
- nu stati asezat pe scaun, mai mult de jumătate de oră, în ziua tratamentului, pentru a nu bloca circuitul limfatic normal. De aceea, se recomandă să faceti câtiva pasi la fiecare 30 de minute pentru repunerea completă a limfei în circulatie, lucru foarte important pentru reechilibrarea întregului corp.
- evitati sporturile de contact, cel putin 24 ore dupa tratament.
- vă hidratati corespunzător, pe toata perioada zilei pentru a elimina toxinele acumulate, stiind că terapia Bowen are si rolul de a ajuta la eliminarea acestora pentru restabilirea optimă a functionalitătii întregului organism.
- nu combinati terapia Bowen cu alte terapii, ca: masajul, chiropractia, fizioterapia, reflexologia, acupunctura, ultra-sunetele, deoarece acestea vor anula efectul mesajelor neuronale trasate prin Terapia Bowen.
- evitati dusurile sau băile fierbinti si dusurile reci; se recomandă doar băi si dusuri calde.
E posibil să fie necesare mai multe sedinte de terapie Bowen dacă aveti afectiuni cronice sau acute.
În plus, terapia Bowen se recomandă ca si formă de preventie: o sesiune de terapie o data pe lună pentru a regla si mentine functionalitatea întregului organism la parametrii optimi.
În concluzie, toată lumea se simte bine cu terapia Bowen!

Programează-te sau solicita informatii la tel 0773 387 965!