Despre Catalina Paun

Terapeut Catalina Paun

Mă numesc Cătălina Păun și sunt Terapeut Bowen, Practician Rejuvance și Access Bars, Facilitator Access Bars și Trainer-Formator.
Multă vreme am știut în adâncul sufletului meu că misiunea mea în această viață este de a face altceva decât făceam până atunci, de a veni cumva în întâmpinarea oamenilor, însă abia cu 7 ani în urmă am înțeles exact ce trebuie să fac pentru a-mi îndeplini această nobilă misiune, motiv pentru care totul a prins contur când m-am înscris la cursurile de terapie Bowen.
Ca o confirmare mi s-a revelat din primele zile de cursuri că asta este ceea ce trebuie să fac pentru a face BINE și a aduce alinare celor aflați în suferință, care mă întâlnesc și apelează la mine, zi de zi, în acest sens. De atunci mă minunez în fiecare zi de capacitățile de regenerare și autovindecare pe care această unică și minunată tehnică terapeutică le are asupra celor care beneficiază de ea.
De asemenea, fiind interesata de tehnicile de lifting facial și fascinată de potențarea frumuseții prin accesarea acestui nou concept de rejuvenare facială, am descoperit cursurile de terapie Rejuvance, o tehnică specifică de lifting facial natural, neinvaziv cu efecte extraordinare de tipul celor obținute în urma operațiilor estetice de lifting facial sau a injecțiilor cu HA ori botox, dar fără riscurile și efectele secundare determinate de procedurile invazive.
Apoi am descoperit tehnica terapeutică Access Bars, care a venit cumva în completarea a ceea ce făceam deja, ca o piesă de puzzle și care mi-a revelat noi perspective. Ca și Bowen și Rejuvance, Access Bars este o terapie holistică, care-ți pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a fi cât mai prezent în realitatea ta și te ajută să-ți creezi, în mod conștient, viața pe care ți-o dorești.

Asemănări între cele 3 tehnici terapeutice.
Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit este că toate cele trei tehnici terapeutice, fiind holistice, se adresează, atât corpului, cât și minții și sufletului, ceea ce înseamnă că toate trei influențează, practic, simultan, în mod pozitiv, organismul uman pe toate cele trei nivele – mental, emotional si fizic. De asemenea, toate cele trei terapii au rolul de a debloca meridianele energetice care străbat întregul nostru corp și de a repune în flux energiile, astfel, blocate, determinând corpul să se refacă din interior, folosind doar propriile resurse și energii. Toate cele trei sunt tehnici complet naturale, delicate și neinvazive, care își produc efectele pe stare de relaxare profundă a corpului, ambele înlătură eficient stresul și anxietatea, reechilibrând perfect sistemul nervos și restabilind starea generală de bine a organismului și, cel mai important, toate reglează fluxul energetic, esențial pentru o stare de sănătate ideală.

Pe de altă parte, mă bucură extrem de mult faptul că, de ceva timp, din ce în ce mai multi oameni au început să caute solutii si alte metode de reechilibrare, de recăpătare a sănătătii si stării lor de bine, si chiar să înteleagă conceptul de preventie prin prisma apelării la terapiile alternative, ca si metode naturale de tratament, si astfel au început să acorde din ce în ce mai mult credit acestora în urma efectelor extraordinare pe care le-au resimtit, încercându-le. Si au redescoperit astfel că există căi mult mai la îndemână si mai ales în acord cu natura umană, fată de tratamentele promovate de medicina clasică, în urma cărora de cele mai multe ori s-au confruntat cu nenumărate efecte adverse. Ca atare, terapiile alternative au început să câstige din ce în ce mai mult teren, din acest punct de vedere si, astfel, tot mai multi apelează la astfel de terapii, întelegând că beneficiile se resimt mult mai rapid si fără efecte secundare, că vindecarea vine din interior, si nu din exterior, si că e mult mai usor să previi decât să tratezi. Iată cum ne întoarcem din nou, asa cum e si firesc, la conceptul de medicină practicată de Hypocrat, pe criterii naturopate.