Home »

Acupunctura cu Lumina

Acupunctura cu Lumina

Metoda inovatoare are capacitatea de a reechilibra întregul organism, restabilind sănătatea la nivel celular
Terapeut Cătălina Păun: „Acupunctura cu lumină elimină durerea de orice fel“
Acupunctura cu lumină este o formă de acupunctură non-invazivă, complet nedureroasă, ce se realizează cu ajutorul plasturilor fototerapeutici. Odată lipiţi pe anumite puncte și meridiane energetice de pe corp, aceștia determină organismul să se regleze și să se regenereze, în mod natural. Cum funcționează, concret, această terapie, aflați de la terapeutul holistic Cătălina Păun (0773.387.965).
„Dispare automat orice blocaj energetic“
- Cum se aplică această terapie?
- Fără a utiliza substanțe de sinteză, medicamente sau injecții, plasturii fototerapeutici au fost creați în scopul susținerii stării generale de bine a organismului și promovării capacității proprii a acestuia de restabilire a funcționalității optime a tuturor sistemelor sale. Plasturii fototerapeutici reprezintă un concept unic de medicină regenerativă, având la bază o biotehnologie inovatoare, ce îmbină terapia cu lumină cu principiile străvechi ale acupuncturii. Scopul constă în îmbunătățirea sănătății și a calității vieții, în redarea frumuseții și a longevității. Modul de funcționare și utilizare are la bază principiul potrivit căruia, utilizând punctele-meridiane din Medicina Tradițională Chineză, odată cu mișcarea energiei pe toate aceste meridiane și repunerea acesteia în flux, dispare automat orice blocaj energetic, care a generat la un moment dat anumite disfuncții, durere sau disconfort în corp. Astfel, se restabilește sănătatea completă din interior. Așadar, plasturii fototerapeutici funcționează prin intermediul propriului sistem bioelectric și meridian al corpului.
Plasturii fototerapeutici conțin cristale organice
- Care sunt principiile după care funcționează acupunctura cu lumină?
- Prin aplicarea lor pe anumite puncte-meridiane specifice de pe corp, plasturii fototerapeutici captează lumina infraroșie emanată de corpul uman, prin intermediul căldurii corporale, o modulează pe anumite frecvențe specifice și o reflectă înapoi în corp, declanșând, în acest fel, modificări biochimice benefice cu rol de regenerare la nivel celular. Cu alte cuvinte, plasturele fototerapeutic este un electrod fără fir, conectat la sursa de putere externă care este corpul uman, stimulându-l astfel din punct de vedere energetic să funcționeze la parametrii optimi.
- Ce conțin plasturii fototerapeutici?
- Pe lângă un mix patentat de cristale organice, plasturii fototerapeutici conțin apă și aminoacizi. Toate aceste sunt așezate împreună pe un suport de poliester și încapsulate într-un înveliș impermeabil, non-trasdermic. În funcție de configurația în care sunt așezate cristalele organice în interiorul plasturilor, se determină un răspuns fiziologic diferit al corpului, întrucât se creează premisele necesare pentru restabilirea stării generale de sănătate corespunzătoare, prin stimularea naturală de: antioxidanți, aminoacizi, celule stem, precum și de substanțe intracelulare necesare proceselor biochimice pentru funcționarea optimă a întregului organism. Plasturii fototerapeutici sunt impermeabili (ne putem spăla cu ei), nu provoacă alergii și dependențe. Aceștia nu se țin lângă surse de căldură, la soare, în frigider sau lângă aparate care emit unde electromagnetice (telefon mobil, televizor, laptop, cuptor cu microunde, lampă cu ultraviolete). În caz contrar, există riscul de descărcare a cristalelor organice pe care le conțin.
Consumul corespunzător de apă potențează eficiența terapeutică
- Cum folosim plasturii fototerapeutici?
- Aceștia sunt foarte ușor de utilizat, chiar din confortul casei, oriunde și oricând. Totuși, se recomandă respectarea punctelor de aplicare indicate în broșurile de instrucțiuni cu care vin la pachet, dar și a punctelor de plasare din protocoalele specifice. O altă condiție de potențare a eficienței acestora este consumul corespunzător de apă, în funcție de greutatea corporală a fiecăruia (minim 30-35 ml de apă pentru fiecare kilogram din corp), pe tot parcursul zilei. Practic, conductivitatea și răspunsul individual la acțiunea plasturilor sunt direct proporționale cu nivelul hidric din corp. Se recomandă, mai ales, consumul unui pahar mare cu apă la momentul plasării plasturilor fototerapeutici pe corp.
- Cine poate utiliza acupunctura cu lumină?
- Acupunctura cu lumină este o formă de terapie relativ nouă în spectrul terapiilor complementare. Aceasta se adresează tuturor persoanelor, pentru restabilirea și îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.
De ajutor, printre altele, în depresie și afecțiuni hormonale
- Care sunt principalele proprietăți ale plasturilor fototerapeutici?
- Plasturii fototerapeutici activează celulele stem proprii pentru recuperare din orice cauză și încetinesc procesul de îmbătrânire, prin combaterea stresului oxidativ. Aceștia îmbunătățesc funcțiile organelor, sinteza antioxidanților, combat oboseala și stresul. De asemenea, elimină durerea de orice fel și ajută la restabilirea greutății corporale normale, reglând metabolismul. În plus, optimizează funcțiile organelor interne și susțin capacitatea sistemului imunitar de rezistență împotriva afecțiunilor de orice fel. Plasturii fototerapeutici cresc nivelul de antioxidanți, hormoni, aminoacizi și de peptide din corp, reducând inflamația.
Prin acțiunea lor de detoxifiere a organismului, pot provoca unele reacții specifice ca: oboseală, greață, gură uscată, somnolență, dureri de cap, secreții nazale, amețeli, eczeme ușoare, acnee, diaree, senzația de gust metalic în gură.

- În ce tipuri de afecțiuni s-au înregistrat rezultate favorabile?

- Am avut clienți cu anxietate, depresie, insomnie, lombosciatică, spondiloză cervicală, gonartroză, supraponderabilitate, gastrită, autism, varice, edeme, migrene, cefalee, nevralgie de trigemen, chisturi ovariene, probleme menstruale, afecțiuni hormonale, oculare și legate de aparatul auditiv. În toate cazurile, cu ajutorul acupuncturii cu lumină, s-au obținut rezultate favorabile. Orice afecțiune acută sau cronică poate fi tratată cu ajutorul acupuncturii cu lumină, rezultatele fiind însă individuale, în funcție de particularitățile fiecărui caz. Vârsta fiecăruia, modul de gândire, starea de spirit predominantă, alimentația, timpul de odihnă și stresul pot influența modul și timpul de acțiune al acestei terapii, ca și în cazul altor terapii complementare. Întotdeauna va conta modul cum ne raportăm și cum reacționăm la factorii externi, care se vor reflecta în durata de lucru a terapiei.

„Există peste 80 de studii clinice”
- Cât timp este indicată acupunctura cu lumină?
- Plasturii sunt eficienți timp de 24 de ore. Aceștia au cea mai mare eficiență în primele 12 de ore de utilizare. Se recomandă aplicarea lor în cicluri de terapie a câte cinci-șase zile cu două zile pauză. Perioada de aplicare diferă de la caz la caz, în funcție de afecțiune. Terapia se aplică atât cât este necesar, până la reechilibrarea completă a organismului.
- Ce spun studiile clinice cu privire la această terapie?
- Există peste 80 de studii clinice privind capacitățile, dar și modul de funcționare a acestor plasturi, folosind o tehnologie brevetată, unică și inovatoare, ce valorifică capacitatea luminii de a optimiza mecanismele de funcționare ale organismului uman și de a restabili starea generală de bine și de sănătate. Stimularea corpului folosind propria energie se bazează pe acel principiu simplu despre care vorbea cu zeci de ani în urmă Albert Einstein. El afirma că „medicina viitorului va fi medicina frecvențelor!”.

Update cookies preferences